Obiective Turistice Caraș-Severin

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Caraș-Severin

sortate după:

Partii de Schi

Obiective Turistice Semenic,
Partii de SchiStatiunea Semenci se afla la 35 Km de Resita si la o altitudine de 1400 metri

Statiunea dispune de 6 partii de schi si o partie privata (acces cu abonament)

Partii de Schi:
Partia Slalom Urias - lungime 1200 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Slalom Special 1 - lungime 400 metri - Grad de dificultate - Usor
Partia Slalom Special 2 - lungime 800 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 1 - lungime 700 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 2 - lungime 540 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Semenic - lungime 350 metri - Grad de dificultate - Usor

Partia privata - lungime 540 metri dispune si de nocturna.

Instalatii de Transport pe Cablu
- Toate partiile beneficiaza de teleschi

Instalatie de Zapada Artificiala
- Partia Crucea cu Brazi

Grota Haiducilor

Obiective Turistice Herculane, ~ 30 minute de Baile Herculane
Grota HaiducilorGrota Haiducilor (denumirea autentica – Pestera Hotilor), situata imediat linga Hotel Roman, usor accesibila din sosea. Situata la aprox. 40 m intre stanci.

Statuia lui Hercules

Obiective Turistice Herculane, Piata Hercules
Statuia lui HerculesStatuia lui Hercules din Băile Herculane este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Băile Herculane.

Statuia, turnată în bronz în anul 1847 de maeștrii Ramelmayer și Glantz din Viena, îl reprezintă pe zeul Hercules purtând pe umărul stâng pielea leului Nemeea și o măciucă.

Statuia, montată în locul fântânii din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii Băile Herculane, a fost donată de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor și soldaților care păzeau granița Imperiului Austroungar.

Muzeul de Istorie Nicolae Cena

Obiective Turistice Herculane, Str. Cernei, nr. 6
Muzeul de Istorie Nicolae CenaMuzeul a fost înfiinţat la 28 iulie 1924, prin grija secţiunii regionale din Banat a Comisiunii Monumentelor Istorice. După 1960, muzeul a fost reorganizat. Aflat într-o clădire monument istoric, muzeul prezintă publicului descoperiri arheologice din zonă: piese de ceramică romană, monede, podoabe, altare votive, inscripţii, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, arme şi piese de harnaşament.

Cheile Rudăriei

Obiective Turistice Eftimie Murgu,
Cheile RudărieiCheile Rudăriei alcătuiesc o arie protejată de interes național situată în sudul Banatului. Aria naturală se află în Munții Almăjului (grupare montană a Munților Banatului ce aparțin lanțului carpatic al Occidentalilor), la o altitudine cuprinsă între 350 și 900 m, pe valea Rudăriei (pe a cărui curs sunt amplasate vechi mori de apă) pe teritoriul județului Caraș-Severin.

Aria naturală dispune de patru habitate naturale (Păduri ilirice de Fagus sylvatica-Aremonio-Fagion; Păduri din Tilio-Acerion pe versanți abrupți, grohotișuri și ravene; Comunității rupicole calcifile sau pajiști bazifite din Alysso-Sedion albi și Versanții stâncoși cu vegetație chasmofitică pe roci calcaroase), care adăpostesc o gamă floristică diversă și asigură condiții de viețuire mai multor specii din fauna Banatului.

Flora rezervației este constituită din arboret de fag (Fagus sylvatica), tei (Tillia), cer (Quercus cerris), gârniță (Quercus frainetto); și arbusti de: cărpiniță (Carpinus orientalis), mojdrean (Fraxinus ornus), sânger (Cornus sanguinea), scumpie (Cotinus coggygria), alun (Corylus avellana) sau liliac sălbatic (Syringa vulgaris).

Fauna sitului are în componență câteva specii de mamifere, reptile, amfibieni, pești și insecte; dintre care unele protejate sau aflate pe lista roșie a IUCN.

Sursa: Wikipedia

Rezervatia Mulinologica Cheile Rudariei

Obiective Turistice Eftimie Murgu,
Rezervatia Mulinologica Cheile RudarieiCele 22 de mori de apă cu ciutură reprezintă cea mai întinsă rezervaţie mulinologică din Europa de est.

Localizarea rezervaţiei
Rezervaţia mulinologică "Cheile Rudariei" se află situată pe teritoriul comunei Eftimie Murgu din judeţul Caras-Severin, în partea de sud-vest a României pe valea râului Rudăria.

Pe cursul acestui râu, localnicii au construit mori de apă cu ciutură pentru măcinarea grăunţelor folosind forţa apei. Debitul constant al apei pe tot parcursul anului şi diferenţa de nivel au făcut posibil acest lucru. În perioada interbelică existau 48 de mori, după venirea comunismului şi colectivizarea agriculturii au mai rămas doar 22, funcţionale toate.

Morile se află în proprietatea a 15-20 familii care le întreţin şi transmit proprietatea rândul la moară din generaţie în generaţie.

Atracţia acestor mori de apă cu ciutură este dată de legendele fiecărei mori, modul arhaic de funcţionare precum şi peisajul sălbatic al zonei.

Sursa: rudaria-turstica.ro

Caraș-Severin
languages ro en de hu fr es it