Obiective Turistice Herculane

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

3 oferte de Obiective Turistice în Herculane

sortate după:

Grota Haiducilor

Obiective Turistice Herculane, ~ 30 minute de Baile Herculane
Grota HaiducilorGrota Haiducilor (denumirea autentica – Pestera Hotilor), situata imediat linga Hotel Roman, usor accesibila din sosea. Situata la aprox. 40 m intre stanci.

Statuia lui Hercules

Obiective Turistice Herculane, Piata Hercules
Statuia lui HerculesStatuia lui Hercules din Băile Herculane este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Băile Herculane.

Statuia, turnată în bronz în anul 1847 de maeștrii Ramelmayer și Glantz din Viena, îl reprezintă pe zeul Hercules purtând pe umărul stâng pielea leului Nemeea și o măciucă.

Statuia, montată în locul fântânii din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii Băile Herculane, a fost donată de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor și soldaților care păzeau granița Imperiului Austroungar.

Muzeul de Istorie Nicolae Cena

Obiective Turistice Herculane, Str. Cernei, nr. 6
Muzeul de Istorie Nicolae CenaMuzeul a fost înfiinţat la 28 iulie 1924, prin grija secţiunii regionale din Banat a Comisiunii Monumentelor Istorice. După 1960, muzeul a fost reorganizat. Aflat într-o clădire monument istoric, muzeul prezintă publicului descoperiri arheologice din zonă: piese de ceramică romană, monede, podoabe, altare votive, inscripţii, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, arme şi piese de harnaşament.

Herculane
languages ro en de hu fr es it