Obiective Turistice Orasul Brașov

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

14 oferte de Obiective Turistice în Orasul Brașov

sortate după:

Piața Sfatului Brașov

Obiective Turistice Orasul Brașov, Piața Sfatului
Piața Sfatului BrașovPiața Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brașov se organizau târguri atât pentru negustorii sași și români cât și pentru cei veniți din Ungaria. Se ajungea în piața prin strada Vămii (actuala Mureșenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile.

Casa Sfatului din centrul pieței, era locul unde fiecare negustor trebuia să-și așeze marfa, iar funcționarii orașului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate.

În apropierea pieței se află Biserica Neagră, bastioanele Fierarilor și Graft, turnurile Turnul Alb și Turnul Negru precum Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei.

Piața Sfatului este probabil cel mai cunoscut și vizitat loc al Brașovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber ca „Cerbul de Aur”, etc.[1]

Biserica Neagră, Brașov

Obiective Turistice Orasul Brașov, Curtea Johannes Honterus
Biserica Neagră, BrașovBiserica Neagră (în germană Die Schwarze Kirche, în maghiară Fekete Templom) este biserica evanghelică aflată în centrul municipiului Brașov. Edificiul a fost construit în jurul anului 1380 (probabil începând cu 1377) în stil gotic. Biserica, inițial catolică, a fost cunoscută mai întâi sub numele de Biserica Sfânta Maria (Marienkirche). Clădirea a fost parțial distrusă după marele incendiu din 1689, când a primit numele actual. Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România datând din secolele XIV-XV.

Construcția bisericii a început serios în anul 1384 și a fost finalizată în anul 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410.

Grav avariată după incendiu, Biserica Neagră a fost refăcută cu ajutorul unor meșteri veniți din orașul hanseatic Danzig, pentru că meșterii locali nu mai știau să închidă bolți de dimensiuni atât de mari. Noile bolți, însă, sunt în stil baroc, nu gotic.

Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înălțime, înscriindu-se în tipul de biserici–hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, măsurând 89 de metri lungime și 38 de metri lățime. În această biserică încap circa 5.000 de persoane.

Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale ci și prin alte lucruri: astfel, în clopotniță se află cel mai mare clopot din spațiul românesc, un clopot din bronz care cântărește 6 tone.[1][2] Corul susținut de contraforți exteriori decorați cu edicole care adăpostesc statui de sfinți constituie unul din puținele exemple de acest tip din Transilvania. Colecția de covoare orientale a Bisericii Negre este cea mai bogată de acest tip din România.

Orga principală a bisericii a fost construită de Carl August Buchholz din Berlin în perioada 1836-1839 și este cea mai mare din cele 140 de orgi construite de maeștrii familiei Buchholz. Orga are 4 manuale cu câte 56 de taste și un pedalier cu 27 de taste și dispune de 63 de registre sonore. A fost inaugurată la 17 aprilie 1839, organist fiind chiar Buchholz care a prezentat improvizații și cantate ale compozitorilor Friedrich Schneider și Johann Lucas Hedwig. Orga a fost restaurată în perioada 1997 - 2001. Atunci toate cele 3993 de tuburi (cel mai mare având o înălțime de circa 13 metri) au fost demontate și restaurate. Orga se încadrează în categoria orgilor baroce și a supraviețuit perioada de la construcție pînă în prezent aproape neschimbată.

A doua orgă a fost construită de Carl Hesse și dispune de un manual și pedalier și 8 registre. A fost restaurată in 1997.

Începând din anul 1953 au loc recitaluri de orgă, tradiție începută de organistul Victor Bickerich și continuată de Hans Eckart Schlandt.

Prima Școală Românească și Biserica Sfântu Nicolae din Șchei

Obiective Turistice Orasul Brașov, Piața Unirii
Prima Școală Românească și Biserica Sfântu Nicolae din ȘcheiAici, în Șcheii Brașovului, în zona locuită de români - în afara cetății germane deci - a luat ființă prima școală în limba română în 1583.

Tot aici găsim și tiparnița diaconului Coresi.

Muzeul școlii poate fi vizitat. Tot aici găsim și Muzeul Junilor Brașoveni.

Gradina Zoologica Brasov

Obiective Turistice Orasul Brașov, str. Brazilor, nr.1
Gradina Zoologica BrasovGradina Zoologica din Brasov va asteapta in fiecare zi intre orele 8:00 si 19:00.

Pentru informatii sunati la: 0268 337 787

Poarta Schei

Obiective Turistice Orasul Brașov, str. Poarta Schei
Poarta ScheiPoarta Schei a fost construita in anul 1827 pentru a facilita intrarea in oras a populatiei din zona Schei.
Poarta are doua arcuri pentru pietoni si unul mai mare pentru vehicule.

Poarta Ecaterinei

Obiective Turistice Orasul Brașov,
Poarta EcaterineiPoarta Ecaterinei se afla intre Bastionul Tesatorilor si cel al Fierarilor. In 1559 a fost ridicat si turnul portii, compus din 3 nivele iar pe acoperis are 4 turnuri mici ce simbolizau \"Jus Gladii\", un privilegiu dat Brasovenilor.
In anul 1827 poarta a fost daramata si un an mai tarziu a fost construita Poarta Schei. Din poarta Ecaterinei a mai ramas doar turnul.

Strada Sforii

Obiective Turistice Orasul Brașov, str. Poarta Schei
Strada SforiiStrada Sforii este printre cele mai inguste strazi din Europa si cea mai ingusta din Brasov. A fost construita in special pentru a usura accesul pompierilor.


Strada are 83 metri lungime, si o latime ce variaza intre 1,10 si 1,35 metri

Turnul Negru

Obiective Turistice Orasul Brașov,
Turnul NegruTurnul Negru a fost construit in secolul XV ca turn de observatie si pentru protectia zidurilor orasului. Turnul are o inatime de 11 metri iar la baza zidurile au o grosime de aproximativ 2 metri.
Datorita incendiului din 1689 zidurile turnului s-au inegrit si astfel turnul si-a capatat denumirea de Turnul Negru.
Ultima restaurare a turnului a avut loc in 1996.

Sinagoga Neologa Brasov

Obiective Turistice Orasul Brașov, Str. Poarta Schei nr. 29
Sinagoga Neologa BrasovSinagoga Neologa Brasov este unul dintre locurile de cult ale evreilor din Romania.
A fost ridicata in decursul anilor 1899-1901, in stil neogotic cu accente maure.
In curtea acesteia se afla si un restaurant ritual, un cabinet medical si un serviciu de asistenta la domiciliu.
La inceput au fost 10 familii apoi dupa anul 1940 numarul lor a ajuns la 6000.
Comunitatea s-a divizat in evrei de rit ortodox (traditionalisti) si cei de rit neolog.
In perioada celui de-al doilea razboi mondial acestia, desi nu au fost deportati in lagare, au fost puternic prigoniti.

Dupa terminarea razboiului numarul lor scazand pana la doar 1759 de evrei, si continuand sa scada pana in prezent.


Program de vizita: Luni - Joi: 09:00 -16:00
Preţ adulţi: 5 RON
Preţ copii: 2,5 RON

Coloanele de Bazalt de la Racoș

Obiective Turistice ,
Coloanele de Bazalt de la RacoșColoanele de bazat de la Racoș și Lacul de Smarald se află pe teritorul comunei Racos, județul Brașov si alcătuiesc o arie protejată de interes național. Rezervația naturală se întinde pe o suprafață de 1,10 hectare. Aici se găsesc coloane masive de bazalt, cu o geologie caracterizată prin prezența scurgerilor de lavă.
Formele de tip poliedru pot atinge înălțimi de până la 12 metri.

Lacul de Smarald

Obiective Turistice ,
Lacul de SmaraldLacul de Smarald se afla in Rezervatia Naturala Racos si sa format in urma precipitatiilor si a topirii zapezilor. Lacul este format intr-o fosta cariera si se spune ca are o adancime de ~10 metri. Numele lacului este dat de culoarea apei.

Partii de schi in Poiana Brasov

Obiective Turistice ,
Partii de schi in Poiana BrasovPoiana Brasov dispune de 10 partii de schi cu grade diferite de dificultate printre care si partia Drumul Rosu, una dintre cele mai lungi din tara, cu o lungime de aproximativ 4500 metri.

Partii:
- Drumul Rosu - 4700 metri - Grad de dificultate - Usor
- Partia Lupului - 2600 metru - Grad de dificultate - Dificil
- Partia Sulinar - 2800 metri - Grad de dificultate - Mediu
- Sub Teleferic 1 - 2200 metri - Grad de dificultate - Dificil
- Partia Stadion - 600 metri - Grad de dificultate - Usor
- Partia Ruia - 550 metri - Grad de dificultate - Dificil
- Partia Slalom - 550 metri - Grad de dificultate -
- Sub Teleferic 2 - 480 metri - Grad de dificultate - Dificil
- Partia Bradu - 450 metru - Grad de dificultate - Usor
- Partia Kanzel - 300 metri - Grad de dificultate - Dificil

Instalatii de nocturna
- Partia Bradu
Tunuri de zapada
- Partia Bradu

Instalatii de Transport pe cablu
- Telecabina Capra Neagra
- Telecabina Kanzel
- Telegondola Postavarul
- Telescaun Ruia
- Telescaun Lupului
- Teleschi Bradul
- Teleschi Ruia
- Teleschi Kanzel
- Teleschi Stadion

Pestera de Lapte

Obiective Turistice , Poiana Brasov
Pestera de LaptePestera de Lapte se afla pe partea nordica a Masivului Postavarul, la o altitudine de aproximativ 1300.
Denumirea pesterii provine de la calcitul ce se scurge pe peretii pesterii, acesta are culoarea si consistenta laptelui.
Pestera are aproximativ 170 de metri lungime, cu acces usor in primi 30 de metri dupa care veti avea nevoie de o lanterna

Echitatie Spiritul Cailor

Obiective Turistice , la 5 minute de POIANA MICA
Echitatie Spiritul CailorCentrul de echitatie ” Spiritul Cailor “- Poiana Brasov este un centru nou si diferit , un loc in care veti invatat sa interactionati , sa intelegeti si sa invatati sa iubiti natura alaturi de cei 10 cai cu boturi catifelate care va asteapta sa le dati morcovi si sa va poarte in excursii prin paduri , pe dealuri si pe campuri verzi pline de flori.

Va asteptam sa ne plimbam pe trasee diverse fie la pas pentru incepatori , trap si galop pentru avansati , sa coboram pe drumul vechi la Pietrele lui Solomon , sa urcam si sa admiram peisajul din Varful Postavarul sau sa ne relaxam in plimbari scurte pe traseele invecinate…

Centrul nostru se afla la 5 minute de POIANA MICA aproape de statia de AUTOBUZ ( click pe fotografia cu harta pentru a se mari ) , langa CABANA JUNILOR ( CAPRIOARA) , accesul facandu-se usor atat cu masina cat si cu autobuzul de Poiana . La centru de echitatie ” SPIRITUL CAILOR ” se vor organiza diverse concursuri cu tematica ecvestra , premiile canstand in ore de echitatie gratuite , bijuterii cu cai , sedinte foto calare sau cu porumbei ornamentali , de asemenea vom organiza si workshopuri de dresaj natural pentru doritori. Va asteptam sa ne urmariti activitatea si sa participati la concursuri.

Va invitam sa parcurgeti blogul nostru , sa descoperiti lucruri frumoase si noi despre cai , despre natura si despre sentimentul de libertate in pas de trap si galop.

Echitatia nu este doar un sport , este o relatie intre OAMENI si CAI!

Pentru detalii si rezervari : 0722760016 sau 0721599987

Orasul Brașov
languages ro en de hu fr es it