Obiective Turistice Bucovina

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

21 oferte de Obiective Turistice în Bucovina

sortate după:

Cetatea de Scaun a Sucevei

Obiective Turistice Suceava,
Cetatea de Scaun a SuceveiCetatea de Scaun a Sucevei este atestată documenter la 11 februarie 1388, ridicată în vremea domniei lui Petru I (1375 – 1391). Alexandru cel Bun (1400 – 1432) a intervenit la rândul său în sistemul defensiv al cetăţii prin întărirea cu un zid de apărarea a primei intrări situată pe latura sudică a fortului.

Aceasta a suferit modificări odată cu preluarea conducerii Moldovei de către eroul legendar Ştefan cel Mare (1457 – 1504

Cetatea de Scaun a Sucevei
Expoziţia permanentă
- adulţi 5 lei/pers
- grup copii 1,5 lei/pers

Ruinele Curtii Domnesti

Obiective Turistice Suceava, Str. Ana Ipatescu
Ruinele Curtii DomnestiCurtea Domnească din Suceava a fost construita in secolul XIV si reconstruita de Stefan cel Mare in 1457-1504 dupa ce a fost distrusa de un incendiu.
In prezent exista un proiect de reabilitare a ruinelor si de amenajare a unor rampe de vizitare a complexului arheologic in scopuri turistice.

Muzeul Satului Bucovinean

Obiective Turistice Suceava,
Muzeul Satului BucovineanOrganizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară dinŢara de Sus. Cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României s-a înfiripat în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator.

Expoziţia permanentă
- adulţi 6 lei/pers
- grup copii 1,5 lei/pers

Hanul Domnesc

Obiective Turistice Suceava, Str. Ciprian Porumbescu
Hanul DomnescClădire cu două niveluri, construită la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul celui următor, Hanul Domnesc a fost destinat găzduirii unor dregători străini, oaspeţi de seamă şi mari negustori.

Odată cu ocuparea nordului Moldovei de către imperiul Habsburgic în 1775, Hanul Domnesc îşi schimbă destinaţia, devenind casă de vânătoare pentru membri familiei imperiale.

Expoziţia permanentă
- adulţi 6 lei/pers
- grup copii 1,5 lei/pers

Muzeul de Stiinte ale Naturii

Obiective Turistice Suceava, Str. Ștefan cel Mare, nr. 23
Muzeul de Stiinte ale NaturiiClădirea în care funcționează în prezent Muzeul de Științele Naturii din Suceava a fost construită între anii 1811-1814, având inițial rolul de sediu al Școlii populare (Hauptschule) din Suceava. Aici au funcționat în decursul timpului mai multe instituții de învățământ sucevene. [1]

În anul 1976 imobilul a fost preluat de către Muzeul Județean Suceava, care l-a restaurat. Aici a fost organizat între anii 1976-1977 Muzeul de Științele Naturii. [2] Clădirea a fost restaurată și modernizată între 1992–2000.

Str. Ştefan cel Mare nr. 23, Suceava, 720003
Tel. +40-0230-216439
Tel +40-0230-213775
Fax +40-0230-522979

Colectia Etnografica Felicia SI Dionizie Olenici

Obiective Turistice Rădăuți, sat Horodnic de Jos, Suceava
Colectia Etnografica Felicia SI Dionizie OleniciO afacere de familie
Dionizie Olenici este de-al locului, Felicia, soţia lui, din Bădeuţi, un sat la vreo 15 kilometri distanţă. Au lucrat la fabrica de vopsele din Rădăuţi până în 1998, când fabrica s-a desfiinţat. Felicia Olenici mai merge să muncească când şi când în străinătate, apoi se întoarce acasă. Dionizie Olenici ştie să facă draniţă şi dă cu păcură acoperişurile prin sat. Aşa a intrat prin poduri, prin magazii, şoproane şi, văzând obiecte vechi, le-a primit, le-a cumpărat sau le-a cerut în schimbul muncii sale şi le-a adăugat colecţiei

De altfel, toţi membrii familiei Olenici sunt oameni excepţionali. Mama, Valeria Olenici, ştie să spună basme, să cânte şi să-ţi descrie în amănunt obiceiurile de odinioară. Un frate, Dimitrie Olenici, este directorul Observatorului Astronomic din Suceava şi el a început întreaga aventură, când şi-a construit în curtea părintească un mic observator astronomic şi un planetariu şi a iniţiat Festivalul Perseidelor, care anul acesta a ajuns deja la a opta ediţie. Între 10 şi 14 august, când sunt ploi de stele căzătoare, vin la Horodnicu de Jos studenţi, profesori, membri ai unor asociaţii astronomice din Bârlad, Târgovişte, Oradea, vizitatori din străinătate, pentru observaţii astronomice.

Colecţia de etnografie a soţilor Dionizie şi Felicia Olenici a început să fie organizată din anul 2000. Cuprinde peste 500 de obiecte de port, uz casnic şi gosăpodăresc din localitatea Horodnic de Jos.

În colecţie se află şi câteva obiecte de la rude din alte localităţi: Bădeuţi, Brodina, Horodnic de Sus, Comăneşti etc.

Colecţia de etnografie este realizată în paralel cu planetariul şi observatorul astronomic privat amenajat de către prof. Dimitrie Olenici.

Biserica Arbore

Obiective Turistice Arbore,
Biserica ArboreBiserica \"Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul\" din Arbore (cunoscută și ca Biserica Arbore, deși nu este singura biserică din localitate) este o biserică ortodoxă construită în anul 1502 în satul Arbore din comuna omonimă (județul Suceava) de către hatmanul Luca Arbore. Ea se remarcă prin pictura murală exterioară. Biserica Arbore are hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (sărbătorit în fiecare an pe 29 august).

Ansamblul bisericii Arbore a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004, având codul de clasificare SV-II-a-A-05487 [1] și fiind format din două obiective:

Biserica \"Tăierea Capului Sf. Ioan\" - datând din 1502
Turnul clopotniță - datând din 1867

În anul 1993, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a inclus Biserica Arbore, împreună cu alte 6 biserici din nordul Moldovei (Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Suceava (\"Sf. Ioan cel Nou\") și Voroneț), pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei.

Sursa: Wikipedia

Salina Cacica

Obiective Turistice Cacica,
Salina CacicaSalina Cacica este situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari.

Mina de sare de la Cacica, reprezintă un obiectiv turistic ce se vizitează de la jumătatea sec. al XIX-lea, pe un traseu scurt, care s-a păstrat până în prezent.

Salina Cacica este deosebită prin vechime, simplitate şi spaţii generoase, pregătite pentru vizitare, dispuse pe mai multe orizonturi.

Aerosolii salini cu efecte terapeutice, temperatura constantă de cca. 14 grade celsius, puritatea şi frumuseţea locului, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44m, în Grota Piticilor şi în Sala de Bal, săpate manual, fără utilaje.

Casa Memoriala Mihail Sadoveanu

Obiective Turistice Fălticeni, Str. Ion Creangă nr. 68
Casa Memoriala Mihail SadoveanuCasa memorială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni este un muzeu memorial înființat în anul 1987 în municipiul Fălticeni, județul Suceava, în casa în care a trăit între 1909-1918 scriitorul român Mihail Sadoveanu. Casa a fost construită la începutul secolului al XX-lea, după planurile scriitorului Mihail Sadoveanu (1880-1961), pe locul cumpărat de la fiica farmacistului Carol Vorel, văduva inginerului Engel, care construise linia ferată dintre Dolhasca și Fălticeni.

Muzeul Arta Lemnului

Obiective Turistice Câmpulung Moldovenesc, Calea Transilvaniei, nr. 10
Muzeul Arta LemnuluiMuzeul este adăpostit într-o clădire monument de arhitectură (construită în 1900) şi care a folosit ca sediu pentru prefectura judeţului. Cuprinde piese de interior din lemn (mobilier, unelte şi ustensile pentru ocupaţii şi meşteşuguri), instalaţii tehnice (manuale şi mecanice): prese de ulei, teasc pentru stors struguri şi alte fructe, ciocane pentru bătut pănura, mori manuale şi de apă, roţi cu cupe care transmit forţa apei pentru şteamp aurifer, precum şi alte instalaţii complexe. În curtea muzeului există o mică secţie în aer liber: case, porţi şi truse gospodăreşti din lemn.

Tel: 0230.311.378

Muzeul Lingurilor de Lemn - Ioan şi Elisabeta Ţugui

Obiective Turistice Câmpulung Moldovenesc, str. Gheorghe Popovici, nr. 1
Muzeul Lingurilor de Lemn - Ioan şi Elisabeta ŢuguiColecţia de linguri de lemn \"Ioan şi Elisabeta Ţugui\" de peste 6.000 de linguri de lemn a fost adunată de fostul profesor de istorie Ion Ţugui şi cuprinde linguri de diferse mărimi, şi utilizări, din diferite specii de lemn. Majoritea exemplarelor din colecţie sunt autohtone dar există si exemplare exotice. Un loc aparte îl ocupă lingurile folosite la stână. Muzeul cuprinde si o colectie de stergare (peste 500 exemplare), cusături, ceramică şi numismatică.

Tel: 0723.559.790

Pârtii de Schi

Obiective Turistice Cârlibaba,
Pârtii de SchiStațiunea de ski și snowboard Cârlibaba are în componență 2 pârtii: Pârtia Măgura 1 și Pârtia Măgura 2.

Pârtia Măgura 1 - 1000 metri lungime - grad de dificultate Mediu - diferenta de nivel 207 metri.
Pârtia Măgura 2 - 535 metri lungime - grad de dificultate Mediu - diferenta de nivel 125 metri.

Tunuri de zapada
- 2 tunuri de zapada.

Instalatii de transport pe cablu
- Teleski monopost

Casa Muzeu Țăran Leontina

Obiective Turistice Ciocănești,
Casa Muzeu Țăran LeontinaSatul Ciocanesti, prin frumusetea de unicat a caselor sale, este o adevarata localitate-muzeu. Chiar daca Ciocanestiul pare un simplu sat de munte, locuitorii au facut din comuna lor un adevarat obiectiv turistic. Calatorii care au trecut pe aici au ramas impresionati de Muzeul Satului, o casa veche care apartine batrânei Leontina.

Între zidurile decorate cu motive populare sunt asezate la loc de cinste covoare, carpete si stergare lucrate într-o viata de taranca. Micul muzeu cuprinde si costume populare traditionale din zona Bucovinei, pastrate cu grija de gazda. Pe mesele din cele doua camarute sunt expuse fotografii înramate cu grupurile de straini care au trecut pragul muzeului.

Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate

Obiective Turistice Ciocănești, Str. Principala
Muzeul Naţional al Ouălor ÎncondeiateMuzeul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti este unul din putinele muzee de acest fel din România în care sunt expuse ouă încondeiate de maeștri și artiști din toată țara. Colecțiile cuprind peste 3000 de ouă încondeiate care provin atât din Ciocănești și alte părți ale Bucovinei, cât și din alte zone ale țării.

Telefon: 0744.589977

Prețul biletelor:
Adulți – 2 lei
Copii – 1 lei
Grupuri – 1,5 lei

Programul de vizită: zilnic între orele 08.00-16.00

Muzeul Etnografic Vatra Dornei

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei, Str. Mihai Eminescu nr. 17
Muzeul Etnografic Vatra DorneiProiectată să ofere o imagine de ansamblu a creaţiei populare din judeţul Suceava, expoziţia reprezintă cursiv domeniile principale ale artei populare, structurate sub forma zonelor etnografice montane. Sunt ilustrate preocupările de vârf ale creatorilor de frumos de pe aceste meleaguri, reuşind să producă, în ansamblu, o prezentare cvasicompleta a fenomenului artistic popular atât de variat în forme şi valoros în reuşite. Ulterior, prin extinderea spaţiului de expunere, s-au ilustrat două dintre ocupaţiile specifice zonei Domelor - creşterea animalelor şi plutăritul; au fost organizate, de asemenea, doua interioare tradiţionale din zonă, chemate să restituie vizitatorilor armonia şi farmecul organizării interiorului casei ţărăneşti.

Tel: 0230.371.720

Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cinegetică

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei, Str. Unirii, nr. 3
Muzeul de Ştiinţele Naturii şi CinegeticăÎnfiinţat în 1952, muzeul a fost deschis oficial în 1957. Este constituit din 2 secţi : Secţia de Faună şi Floră din zona Dornelor şi Secţia de Cinegetică din Judeţul Suceava Exponatele de faună şi floră sunt prezentate redând aspecte din mediul lor natural ceea ce dă un plus de atractivitate pentru publicul vizitator. Sunt abordate probleme de ocrotire a naturii de taxonomie, filogenie şi ecologie. Animalele vertebrate sunt prezentate în ordine evolutivă : peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere. Diorama cu cerbul atacat de o haita de lupi iarna este unică în România. Flora zonei dornelor este foarte bogată în specii. În expoziţii prezentăm specii rare, endemice, relicte glaciare. Parterul muzeului prezintă colecţia cinegetcă. Această expoziţie se justifică ţinând cont că peste 50 % din suprafaţa judeţului Suceava este acoperită de păduri care adăpostesc un vânat bogat în specii cu valoare cinegetică deosebită.

Ultima sală este Sala Trofeelor unde sunt expuse trofee de blană, trofee de coarne şi trofee de colţi de mistreţ, unele chiar medaliate. Periodic se organizează în cadrul muzeului şi expoziţii temporare

Tel: 0230.371.368

Pârtii de Schi

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei,
Pârtii de SchiStatiunea Vatra Dornei dispune de 4 partii de schi: Partia Dealul Negru, Partia Veverita, Partia Parc 1 si Partia Parc 2.

Partia Dealul Negru - 3200m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 400m.
Partia Veverita - 850m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 180m.
Partia Parc 1 - 900m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 160m
Partia Parc 2 - 550m lungime, grad de dificultate Usor, diferenta de nivel 100m


Instalatii de transport pe cablu
- Telescaun Dealul Negru
- Teleschi Partia Veverita
- Teleschi Parc 1

Instalatie de nocturna
- Partia Veverita
- Partia Parc 1

Tunuri de zapada
- Partia Veverita
- Partia Parc 1

Mânăstirea Putna

Obiective Turistice Putna,
Mânăstirea PutnaMănăstirea Putna este un lăcaş monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase şi artistice româneşti. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu).

Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de oraşul Rădăuţi, în judeţul Suceava, în nordul Moldovei. Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise şi au fost realizate miniaturi preţioase. Lăcaşul deţine un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.

Sursa text: wikipedia

Muzeul Oului

Obiective Turistice Vama Suceava, Str. Garii, nr. 20, 727590, Vama, jud. Suceava
Muzeul OuluiMuzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul reuneşte peste 7000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente.

Colecţia aparţine prof. Letiţia Orşivschi, artist român recunoscut la nivel naţional şi internaţional, reprezentantă a României la târguri, saloane şi expoziţii internaţionale, multiplă laureată la concursurile internaţionale şi colaborator a numeroase muzee şi instituţii de cultură din ţară şi străinătate.

Detalii contact
Muzeul oului Vama
Strada Gării, 20
Vama, Suceava, 727590
Mobil: +40 745 869 529
Fix: +40 230 239 212

Program:
10 -> 18 in fiecare zi

Muzeul Oualor Lucia Condrea

Obiective Turistice Moldovița, Str. Stadionului, nr. 87, Jud. Suceava
Muzeul Oualor Lucia CondreaDintre toate obiceiurile romanesti, cel al inchistririi oualor de Pasti este de departe cel mai gingas si mai cald. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui nu este ridicat la nivel de arta ca aici.

Cele mai vechi si mai sugestive oua inchistrite, purtatoare de simboluri vechi, precrestine sunt ouale ce provin din teritoriile locuite de hutuli. La Moldovita - Bucovina, localitate in care s-a salasluit etnia hutula din timpuri stravechi, aceasta traditie este la ea acasa.

Artista Lucia Condrea, fiica a acestui tinut binecuvantat de Dumnezeu, este cea care a dus faima locului in care s-a nascut si a Bucovinei peste tot in lume.

In 2007, artista Lucia Condrea a inaugurat la Moldovita un muzeu ce-i poarta numele, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica deosebita a exponatelor. Ideea realizarii acestui muzeu a aparut ca o consecinta fireasca a multor ani de truda artistica si din dorinta de a lasa generatiilor urmatoare aceste valori unice ale artei.

Muzeul cuprinde peste 11000 de exponate, asezate artistic si este structurat in 3 sectiuni.

- lucrarile unicat ale Luciei Condrea, cele mai numeroase dintre exponate;
- oua incondeiate foarte vechi, colectionate din localitatile locuite de etnia hutula;
- lucrari colectionate de autoare de la creatori din diverse tari ale lumii (colectie internationala).


Programul de vizitare al muzeului este: 09-20

Telefon: 0230 336 312
GSM: 0723 541 643
GSM: 0723 180 286

Sursa text: Muzeul oualor "Lucia Condrea"

Mocanita Hutulca

Obiective Turistice Moldovița, nr. 395
Mocanita HutulcaCalea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, si data in folosinta in anul 1888 pentru transport de masa lemnoasa de la padure la gater. In anul 1909 linia a fost preluata de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Initial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldovita la Rososa, insa in decursul anilor s-a mai construit o multime de variante si tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu infiintarea portiunii Rascovei - Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km.

Linia de la Moldovita a fost folosita pana in anul 2001 pentru transport de masa lemnoasa. Incepand cu Iulie 2005 administram aceasta linia. La ora actuala linia are 12km.


Tel: 0745 363780

Sursa: CFI Calea Ferata Ingusta SRL

Bucovina
languages ro en de hu fr es it