Obiective Turistice Timișoara

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Timișoara

sortate după:

Castelul Huniade

Obiective Turistice Timișoara, Piata Iancu Huniade
Castelul HuniadeCastelul Huniade din Timisoara, astazi Muzeul Banatului, este cea mai veche cladire din Timisoara, monument istoric construit de Ioan de Hunedoara in 1443-1447 pe locul unui vechi castel din timpul regelui Carol Robert de Anjou.

Contact Muzeul Banatului
Tel: 0256491339

Palatul Baroc

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii, nr. 1
Palatul BarocPalatul Baroc adaposteste astazi Muzeul de Arta din Timisoara.
Palatul Vechii Prefecturi, denumit şi „Palatul Baroc”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timişoarei .

Odată cu anul 1751, când în Banat începe separarea administraţiei camerale de cea militară,inginerii militari devin preocupaţi de găsirea unui spaţiu în interiorul Cetăţii pentru reşedinţa casei guvernatorului. În momentul avansării lucrărilor la Dom şi fixării formei Pieţei Principale (astăzi Piaţa Unirii) s-a ales şi poziţia locuinţei guvernatorului civil. Clădirea era cunoscută în anul 1752 ca şi Casa Camerală Veche, iar în 1754 se transformă, fiind amenajată ca reşedintă pentru preşedintele administraţiei civile, contele de Vilana Perlas. Noua denumire a monumentului este Palatul Preşedintelui. Motivele decorative trădează o filiaţie vieneză strânsă, în care se recunoaşte îndeosebi modelul „Palatului Kinsky” din Viena .

Palatul Preşedintelui apare drept una dintre cele mai reprezentative construcţii din Timişoara secolului al XVIII-lea şi confirmă preocuparea administraţiei vremii pentru înfrumuseţarea oraşului. De altfel, aspectul clădirii este menţionat elogios în lucrarea lui Francisc Griselini, Istoria Banatului Timişean, aparuta la Bucureşti in 1926.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, arhitectul Jacques Klein transformă Palatul Preşedintelui – devenit între timp Casa Comitatului – şi elimină elementele de decoraăie barocă, mai ales la nivelul faţadelor. Clădirea îşi păstrează, în mare, această formă şi în ziua de astăzi.


Program
Mar - Dum: 10:00 - 18:00
Biletele se pot achiziţiona la casieria Palatului Baroc
Preţ intrare: 10 Ron
Elevii, studenţii şi pensionarii au gratuitate

Contact
Muzeul de Artă Timişoara
Tel. 0256-491592
Fax. 0256-491582

Domul Romano-Catolic

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii
Domul Romano-CatolicDomul Romano-Catolic sau Catedrala Sfântul Gheorghe este o cladire in stil baroc, construita intre anii 1736 - 1744 cu un interior ce se remarca prin cele 9 altare decorate in stil rococo si baroc (sculptate de Johan Müller), icoane vechi, orga in stil Ludovic al XVI-lea si multe altele.

Catedrala Mitropolitana

Obiective Turistice Timișoara, Bulevardul Regele Ferdinand
Catedrala Mitropolitana Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost construita in 1936 si a devenit un simbol al orasului. Cladirea este construita in stil Bizantin de arhitectul Ion Traianescu. Stilul arhitectural al catedralei este atât unic cât și neobișnuit pentru un lăcaș de cult ortodox de asemenea dimensiuni. Acesta îmbină tradiția religioasă română cu cea bizantină-moldovenească.

Gradina Zoologica

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroaie
Gradina ZoologicaGrădina Zoologică Timişoara este cea mai nouă grădină zoologică din România şi este amplasată în partea de nord-est a Municipiului, în Pădurea Verde, pe o suprafaţă de 6,34 ha teren, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

În anul 2007, Grădina Zoologică a fost modernizată, cu această ocazie, s-au amenajat 16 habitate care adăpostesc 29 de specii şi un număr de 144 de animale.

Muzeul Satului Banatean

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroane nr. 1
Muzeul Satului BanateanMuzeul nostru, MUZEUL SATULUI BĂNĂŢEAN, îşi ţine poarta larg deschisă ca să-i păşiţi pragul şi să intraţi curioşi într-un spaţiu pregătit să vă ofere imagini culturale adunate laolaltă despre lumea de odinioară a satului bănăţean.

Program de vizitare
Orar de vară Orar de iarna
Luni închis Luni închis
Marţi-sâmbătă 10- 18 Marti – sâmbătă 9-16
Duminică 12—20 Duminică 10-16
Casieria se închide la 17. 15 Casieria se închide la 15.15

Sugestii pentru vizitare
Vizita liberă
Vizita comentată cu ghid specializat
Vizita tematica programată pentru prescolari, elevi
Programare la tel. 0256.274016 0733.313575

Timișoara
languages ro en de hu fr es it