Obiective Turistice Snagov

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

2 oferte de Obiective Turistice în Snagov

sortate după:

Palatul Snagov

Obiective Turistice Snagov,
Palatul SnagovPalatul Snagov a fost construit in anii 30 de catre Printul Nicolae si extins in anii 80 de familia Ceausescu. Aceasta resedinta se afla pe malul lacului Snagov, fiind in present destinata oaspetilor veniti la invitatia unor institutii importante precum: presedentia, parlamentul sau guvernul. Schitele initiale apartin fiicei scriitorului Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, fiind cunoscuta drept cea mai mare arhitecta a Romaniei in acea perioada. Resedinta a fost finalizata in 1932, fiind formata dintr-un hol mare la parter si cateva camere la etaj.
Palatul nu a fost locuit mult timp, datorita neintelegerilor dintre Printul Nicolae si fratele sau. In cronicile vremii se spunea ca aceasta casa era deschisa politicienilor, artistilor si scriitorilor.

Extinderea si amenajarea Palatului Snagov au durat aproape sapte ani, facandu-se dupa planurile profesorului Nicolae Vladescu, iar majoritatea materialelor de constructie si a decoratiunilor provin din Romania. Ceausescu insa, nu a locuit niciodata in Palat, ci peste lac, intr-un complex de case construite peste niste foste ferme. Drumul de acasa pana la Palat era facut de cuplul presidential cu vaporul, de aceea constructia a fost completata cu un ponton de pe care astazi se trage cu artificii la nunti.

INFORMATII SI REZERVARI: 021.320.89.54
E-mail: office@palatulsnagov.ro
Sursa text: palatulsnagov.ro

Manastirea Snagov

Obiective Turistice Snagov,
Manastirea SnagovMănăstirea Snagov este un important monument istoric și de artă feudală din Țara Românească, care se găsește pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, din apropierea localității Snagov. Mănăstirea este probabil una din ctitoriile domniei târzii a lui Mircea cel Bătrân, fiind prima dată atestată documentar în 1408. A fost refăcută de mai multe ori de alți domnitorii, printre care se pot menționa Vlad Țepeș și Mircea Ciobanu.

Sursa text: wikipedia

Snagov
languages ro en de hu fr es it