Obiective Turistice Orăștie

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

2 oferte de Obiective Turistice în Orăștie

sortate după:

Cetatea Orastie

Obiective Turistice Orăștie, Str. Nicolae Balcescu
Cetatea OrastieCetatea Orăștie este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Orăștie.
Cuprinde un spațiu restrâns, încât poate fi considerată mai degrabă o biserică fortificată decât o incintă orășenească. Incintă din piatră de formă rectangulară, prevăzută cu turnuri, șanț cu apă și pod ridicător.
Biserica fusese proiectata sa fie la fel de mare ca Biserica Neagra din Brasov. A avut initial si un turn înalt de aproape 60 de metri (prabusit în secolul XlX în urma unui cutremur). A doua biserica a fost ridicata de sasi, pe la 1830, dupa ce maghiarii nu i-au mai primit în vechea biserica. Ambele edificii sunt adevarate valori istorice, culturale si arhitecturale.

Muzeul de Etnografie si Arta Populara

Obiective Turistice Orăștie, Piata Aurel Vlaicu, nr. 1
Muzeul de Etnografie si Arta PopularaSituat în centrul orașului, Piața Aurel Vlaicu, nr.1, muzeul din Orăștie a fost înființat în vara anului 1952, din inițiativa unui grup de entuziaşti locali care s-au constituit într-un "colectiv voluntar". Patrimoniul inițial cuprindea cca 800 de exponate rezultate din donații, constând în instalații tehnice, unelte, ceramică, monede și multe alte materiale ilustrative pentru evoluția nivelului de viață a locuitorilor acestor meleaguri.

Tel: 0254 247 300

Orăștie
languages ro en de hu fr es it