Obiective Turistice Moldova

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

3 oferte de Obiective Turistice în Moldova

sortate după:

Barajul Izvorul Muntelui

Obiective Turistice Bicaz, DN 15
Barajul Izvorul MunteluiBarajul Izvorul Muntelui cunoscut si ca Barajul Bicaz formeaza lacul de acumulare Izvorul Muntelui pe raul Bistrita la cativa Km mai sus de orasul Bicaz.

Lacul are 40 de Km lungime si o suprafata de 33 Km patrati, adancimea maxima este de 97 de metri.

Barajul a fost construit între 1950 și 1960, are o înălțime de 127 m, o lungime de 435 m și o lățime maximă la bază de 119 m.
Apa acumulată în lac este folosită pentru producerea de energie electrică în centrala hidroelectrică "Bicaz-Stejaru”.

Slanic Moldova

Obiective Turistice Slănic Moldova,
Slanic MoldovaSlănic-Moldova (în trecut Băile Slănic) este un oraș în județul Bacău, Moldova, România, format din localitățile componente Cerdac, Cireșoaia și Slănic-Moldova (reședința).
Orașul face parte din generația localităților moderne ce își are originea în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Începutul organizării nucleului actualului oraș este datorită descoperirii, în anul 1800 de către serdarul Mihăilucă a două izvoare minerale.

La Slănic-Moldova se află cazinoul construit în 1894, monument istoric de arhitectură de interes național. În rest, alte două obiective din oraș sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Bacău ca monumente de interes local: fosta primărie din strada Vasile Alecsandri nr. 2 (construită între 1870 și 1890) este clasificată ca monument de arhitectură; iar plăcuța memorială de la Izvorul 1 (plasată în 1927) este clasificată ca monument memorial sau funerar.

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obținute la expozițiile internaționale de la Paris, Viena sau Frankfurt pe Main. Specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.

Sursa: Wikipedia

Partia de schi Nemira

Obiective Turistice Slănic Moldova,
Partia de schi NemiraPartia de schi Nemira este o partie de nivel usor, are o lungime de 1414 metri, 38 metri latime si o diferenta de nivel de 240 metri.

Partia este dotata cu instalatie de transport pe cablu, instalatie de iluminare pe timp de noapte si instalatie de zapada artificiala.

Moldova
languages ro en de hu fr es it