Obiective Turistice Măgura

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

1 oferte de Obiective Turistice în Măgura

sortate după:

Tabara de Sculptura Magura

Obiective Turistice Măgura, In apropiere de Mănăstirea Ciolanu
Tabara de Sculptura MaguraTabăra de sculptură Măgura a fost organizată în perioada 1970 - 1985. Inițiativa a aparținut sculptorului Gheorghe Coman, sprijinit de Uniunea Artiștilor Plastici din România, pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentară a orașului Buzău.

Programul prevedea ca vreme de 16 ani, câte 16 sculptori, în fiecare an în majoritate alții, să vină la tabăra Măgura, în județul Buzău, unde, timp de două luni (august și septembrie), să creeze o sculptură, pe o temă la alegere, într-un bloc de piatră pe care îl primea prin tragere la sorți.

În cei 16 ani, la Măgura au lucrat 163 de sculptori, în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră, donate județului de către creatori, în cadrul unei festivități, reprezentând cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară.

Tabăra se află în apropiere de Mănăstirea Ciolanu, sculpturile au fost făcute din piatră scoasă din carierele Noieni și Ciuta. A fost deschisă în 1970 și este un omagiu adus străvechii tradiții locale a cioplitului în piatră, mai este și unică în Europa.

Muzeul în aer liber (intrarea gratuită) conține peste 200 de piese, care sunt expuse pe aproximativ 21 hectare de teren.

Măgura
languages ro en de hu fr es it