Obiective Turistice Defileul Dunării

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Defileul Dunării

sortate după:

Podul lui Traian

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Podul lui TraianPodul lui Traian a fost unul dintre cele mai lungi poduri din lume la acea vreme. A fost construit intre anii 103-105 de catre Apolodor din Damasc pentru a usura transportul trupelor si al proviziilor necesare campaniilor militare de cucerire a Daciei.

Castrul Roman Drobeta

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Castrul Roman DrobetaCastrul Roman Drobeta a fost prima cetate ridicata in Dacia de catre imparatul Traian, un castru de aparare si paza a podului peste Dunare.

Cetatea Medievala a Severinului

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Cetatea Medievala a SeverinuluiCetatea Severinului a fost construita in vecinatatea Castrului Roman Drobeta de catre Regatul Maghiar pentru sprijin militar împotriva Taratului Bulgar de Vidin.
Cetatea dispunea de 6 turnuri de aparare, era inconjurata de doua valuri concentrice de piatra si un sant cu apa.

Muzeul Regiunii Portilor de Fier

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin, Str. Independentei, nr. 2
Muzeul Regiunii Portilor de FierDrobeta Turnu Severin este un oraş tânăr, înfiinţat la 1883. Încă din primii ani de existenţă a lui, autorităţile locale au fost preocupate de strângerea şi păstrarea obiectelor antice apărute în timpul diferitelor lucrări ce proveneau de la construcţiile romane sau feudale. Aceste construcţii sunt:

- castrul roman Drobeta
- podul construit de Apollodor din Damasc la ordinul împăratului Traian
- termele romane
- fortificaţia poligonală din sec. XIII d. Chr.
- Biserica mitropoliei Severinului.

În 1912, prof. Al. Bărcăcilă înfiinţează „Muzeul Istoric al Liceului Traian”, care se va muta în 1926 în clădirea nou construită de lângă castrul roman, care, încă de la început, trebuia să adăpostească şi un muzeu ce se va numi, de acum, „Muzeul de istorie şi etnografie din Turnu Severin”.

După 1945, muzeul creşte în importanţă şi îşi lărgeşte arealul de cercetare, fiind numit Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

La 15 mai 1972 s-a deschis muzeul în forma actuală având două secţii: istorie şi ştiinţele naturii cu un acvariu în care sunt prezentate specii de peşti dunăreni. Ulterior au mai fost create secţiile de etnografie şi de artă.

Program:
- zilnic 9-16;
- luni închis
Tel:
- 052/312.177

Statuia lui Decebal

Obiective Turistice Dubova, Intre Dubova si Eselnita
Statuia lui DecebalStatuia Regelui Decebal are 55 de metri inaltime, 25 metri latime si este sculptata intr-o stanca de pe malul Dunarii in dreptul Cazanelor Mici.
Este cea mai inalt statuie de piatra din Europa. Proiectul a fost promovat si finantat in perioada 1994-2004 de catre omul de afaceri si istoricul Iosif Constantin Drăgan.

Mânăstirea Sfânta Ana

Obiective Turistice Orșova, Str. Pamfil Seicaru
Mânăstirea Sfânta AnaMănăstirea Sfânta Ana este situată în orașul Orșova pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Ea este așezată pe coama Dealului Moșului, care domină orașul Orșova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.

Defileul Dunării
languages ro en de hu fr es it