Obiective Turistice București

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

18 oferte de Obiective Turistice în București

sortate după:

Ateneul Roman

Obiective Turistice București, Piata George Enescu
Ateneul RomanAteneul Român este o sală de concerte din București, ce adaposteste și sediul Filarmonicii George Enescu.
Clădirea, care este realizată într-o combinație de stil neoclasic cu stil eclectic, a fost construită între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.

Circular, dominat de o mare cupolă, cu fațada principală în stil neoclasic, Ateneul are aspectul unui templu ionic, cu șase coloane frontale și două laterale. La intrarea principală, cele opt coloane ionice au proporții similare coloanelor templului Erechteion de pe Acropole. Împrejurul marii cupole a edificiului se pot vedea, săpate în zid, numele unor învățați cunoscuți. Printre ele, cel al lui Miron Costin, Gheorghe Șincai, Dimitrie Cantemir, Ion Heliade Rădulescu, Timotei Cipariu.

Fațada este un peristil cu lățimea de 48 m. Sub peristil se află cinci medalioane în mozaic care îi reprezintă pe cinci mari domnitori ai țării: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, regele Carol I al României, Vasile Lupu și Matei Basarab. Înălțimea totală a clădirii până în vârful cupolei este de 41 m.

În interior, sala de concerte, cu un diametru de 28,50 m, și o înălțime de 16 m, are 600 de locuri la partere și 52 de loji (în total aproximativ 794 de locuri).
Sursa text: Wikipedia

Muzeul National de Arta

Obiective Turistice București, Piata Revolutiei
Muzeul National de ArtaMuzeul Naţional de Artă are trei galerii de artă şi o istorie regală.
Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă însumează opere expuse într-o manieră atractivă şi modernă, orice vizită fiind un mod agreabil şi instructiv de a petrece timpul.

Începând din anul 1948, Muzeul Național de Artă ocupă clădirea fostului Palat Regal din București construit în anul 1937.

Palatul Cotroceni

Obiective Turistice București,
Palatul CotroceniPalatul Cotroceni este sediul Președinției României. O parte a palatului este deschisă vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, când a fost inaugurat Muzeul Național Cotroceni.

În 1862 Alexandru Ioan Cuza a hotărât să utilizeze Mănăstirea Cotroceni ca reședință domnească de vară.
La începutul domniei, Principele Carol I al României primește ca reședință de vară vechile case domnești de la Cotroceni. Carol I hotărăște să construiască în incinta mănăstirii un palat, în folosința moștenitorilor Coroanei, care să-i servească drept reședință oficială în București. Planurile edificiului au fost realizate de arhitectul Paul Gottereau în stil clasic venețian.

În mai 1883 se deschide Guvernului un credit de 1 700 000 de lei pentru dărâmarea vechilor case domnești și construirea palatului de la Cotroceni. Construcția a început în anul 1888. Mai târziu, arhitectul român Grigore Cerchez a reconceput aripa nordică în stil național romantic, adăugând o sală mare, cu o terasă deasupra și două foișoare cu coloane, dintre care unul era replica faimosului foișor de la Mănăstirea Hurezi. Principesa Maria și Principele Ferdinand s-au mutat la Cotroceni în martie 1896.

Între anii 1949 - 1976, Palatul Cotroceni a devenit Palatul Pionierilor. Avariat în timpul cutremurului din 1977, lucrările de restaurare au durat aproximativ 10 ani, fiind coordonate de arhitectul Nicolae Vlădescu.

În anul 1984, la ordinul președintelui Nicolae Ceaușescu a fost demolată biserica mănăstirii, ridicată de Șerban Cantacuzino.

Palatul Cotroceni a devenit după Revoluția română din 1989 reședința oficială a Președintelui României.

Sursa text: Wikipedia

Gradina Botanica

Obiective Turistice București, Șoseaua Cotroceni, nr. 32
Gradina BotanicaGrădina Botanică Dimitrie Brândză a Universității din București, numită după fondatorul ei, Dimitrie Brândză, este situată în cartierul Cotroceni din București, România. Acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m patrati de sere) și are peste 10.000 specii de plante.

Prima grădină botanică din București a fost întemeiată în 1860, lângă Facultatea de Medicină, de către Carol Davila. Grădina a fost mutată în spațiul actual în 1884 de către Dimitrie Brândză, un botanist român, și de către Louis Fuchs, un arhitect peisagist belgian. Grădina a fost inaugurată în 1891.
Sursa text: Wikipedia

Palatul Voievodal

Obiective Turistice București, Str. Franceza
Palatul VoievodalMuzeul Palatul Voievodal Curtea Veche păstrează cele mai vechi mărturii istorice din Bucureşti, care datează din secolul al XIII-lea. Dar cel mai important lucru îl reprezintă continuitatea locurii acestui spatiu timp de peste 500 de ani. Foarte puţine locuri din Bucureşti au această valoare istorică. Muzeul este organizat in incinta Curţii Domneşti, reşedinţă a principilor Ţării Româneşti începând din secolul al XIV-lea. Muzeul Curtea Veche este cel mai vechi monument medieval din Bucureşti. Între anii 1459-1660, Bucureştiul a fost reşedinţa domnitorilor Ţării Româneşti, în paralel cu vechea capitală a Târgoviştei iar după anul 1660 a rămas capitală unică.

Perioada de glorie a Curţii Domneşti a fost în timpul domniei lui Constantin Bracoveanu (1688-1714), când suprafaţa palatului si a grădinilor însumau 25 ooo mp., într-un perimetru delimitat azi, la sud, de râul Dâmboviţa, la vest de străzile Smârdan şi Şelari, la nord de artera comercială Lipscani, iar la est de bulevardul I.C. Brătianu. După anul 1798 acest perimetru este licitat iar pe locul său au apărut străzi şi cartiere moderne. Muzeul a fost amenajat între anii 1969-1974 şi păstrează în cea mai mare parte amprenta istorică a secolului al XVIII-lea precum şi fragmente de ziduri din timpul domniei lui Vlad Ţepeş (1456-1462), alături de fundaţiile primei reşedinţe din secolul al XIV-lea.
Sursa text: muzeulbucurestiului.ro

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Obiective Turistice București, Calea Victoriei nr.12
Muzeul National de Istorie a RomanieiInstituţia a apărut în 1970, ca cel dintâi muzeu de arheologie şi istorie din ţară; dintâi – nu într-o perspectivă cronologică, ci sub aspectul reprezentativităţii.

În consecinţă, aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure, în primul rând cele din metal preţios, în singurul loc public unde securitatea şi vizibilitatea puteau fi asigurate în aceeaşi măsură. De asemenea, o mulţime de alte piese de mare valoare arheologică şi istorică au poposit în expoziţiile Muzeului Naţional, pentru a ilustra mileniile de istorie, ori, pentru mai multă acurateţe, istoria de atunci.

Expoziţia permanentă a Muzeului de Istorie, aşa cum a rezultat, era întinsă în 49 de săli, la care se adăugau Cabinetul Numismatic, Lapidarium-ul şi Tezaurul Istoric.

Palatul Parlamentului

Obiective Turistice București,
Palatul ParlamentuluiPalatul Parlamentului din București, (cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

Cladirea a fost finalizata in 1997. În 1989 costurile clädirii erau estimate la 1.75 miliarde dolari SUA, iar în 2006 la 3 miliarde Euro.
Din 1994 în clădire funcționează Camera Deputaților, după ce sediul inițial al instituției, Palatul Camerei Deputaților, a fost donat de stat Bisericii Ortodoxe Române. Începând din 2004 aici se află și Senatul României, inițial fiind găzduit în fosta clădire a Comitetului Central al Partidului Comunist Român. De asemenea, Palatul Parlamentului găzduiește în numeroasele sale săli și saloane, o întreagă varietate de evenimente, expoziții sau întâlniri.

Sursa text: Wikipedia

Muzeul Satului Dimitrie Gusti

Obiective Turistice București, Soseaua Kiseleff
Muzeul Satului Dimitrie GustiPe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, vizitatorul de pretutindeni are bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti.

Expoziţia în aer liber

Intrare prin Șos. Kiseleff Nr. 28
Luni - Marţi 9.00 – 17.00
Miercuri - Duminică 9.00 – 19.00

Intrare prin Șos. Kiseleff Nr. 30
Luni - Marţi 9.00 – 17.00
Miercuri – Duminică 09.00 – 19.00

Intrare prin Poarta Miorița (Parcul Herăstrău)
Miercuri – Duminică 11.00 – 19.00*
*începând de vineri, 3 aprilie 2015

Sursa text: muzeul-satului.ro

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Obiective Turistice București, Piata Victoriei
Muzeul de Istorie Naturala Grigore AntipaMuzeul a luat fiinţă la 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecţii importante, incluzând monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Deşi fusese conceput ca un cabinet de istorie naturală, muzeul a căpătat un caracter de instituţie mixtă, adăpostind antichităţi, tablouri vechi şi curiozităţi naturale.

Regele Carol al II-lea a decis ca muzeul să poarte numele organizatorului său, Grigore Antipa.

În perioada postbelică muzeul a continuat să se dezvolte, iar activitatea de cercetare ştiinţifică a luat amploare, începând cu perioada în care la conducerea sa a fost Acad. dr. Mihai Băcescu (1964-1988). De remarcat sunt expediţiile internaţionale la care au participat specialiştii muzeului: Tanzania (1973), Indonezia (1991) şi Brazilia (1994).

După numirea ca director al Muzeului a Dr. Dumitru Murariu (1988), pe lângă cercetarea ştiinţifică, s-a avut în vedere modernizarea evidenţei patrimoniului, ca şi diversificarea activităţilor cu publicul. Numărul expoziţiilor temporare organizate anual este în creştere, ca şi numărul vizitatorilor de toate vârstele şi categoriile, care vin la Muzeu individual, cu familia sau prietenii. În ultimii ani s-au înmulţit şi programele educaţionale de amploare, fapt ce contribuie la afirmarea şi recunoaşterea muzeului ca una dintre cele mai importante instituţii de ştiinţă, educaţie, cultură, dar şi de divertisment din ţară. În anul 2009 expoziţia publică se închide pentru a se demara un ambiţios proiect de modernizare.

Sursa text: antipa.ro

Muzeul Taranului Roman

Obiective Turistice București, Şoseaua Kiseleff 3
Muzeul Taranului RomanMuzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional aflat sub autoritatea Ministerului Culturii. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o cladire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicatiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.
Sursa text: muzeultaranuluiroman.ro

Muzeul National de Geologie

Obiective Turistice București, Soseaua Kiseleff, nr. 2
Muzeul National de GeologieClădirea impunătoare, declarată monument de arhitectură, a fost construită în stil neo-brâncovenesc după proiectul renumitului arhitect Victor Ștefănescu la începutul secolului XX și a fost destinată inițial găzduirii Institutului Geologic. Carol I a semnat în 1906 decretul regal de înființare a institutului, act care poate fi văzut, în original, chiar în holul de la intrare al muzeului. Acum un secol, pe lângă activitatea de cercetare desfășurată aici, existau și colecții de roci și minerale care puteau fi vizitate de public – un muzeu incipient organizat în sala Colecțiuni de la parter.

Programul de vizitare:
Luni – Duminică: 10:00 – 18:00
(ultima intrare se face la ora 17:00) Informatii la
Sursa text: geology.ro

Arcul de Triumf

Obiective Turistice București, Piața Arcul de Triumf
Arcul de TriumfArcul de Triumf este un monument ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat în perioada 2014-2015.
Arcul de Triumf are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.

Arcul de Triumf adăpostește un mic muzeu, care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale. Vizitatorii pot vedea patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 ( unde se găsesc și coroanele și sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii) și pot urca pe terasa superioară
Sursa text: Wikipedia

Muzeul Militar

Obiective Turistice București, Str. Mircea Vulcănescu
Muzeul MilitarMuzeul Militar Naţional joacă un rol important în cunoaşterea tradiţiilor istorice ale Oştirii române. Înfiinţat în 1923 printr-un decret semnat de regele Ferdinand, această instituţie s-a bucurat de-a lungul timpului atât de atenţia binevoitoare a Casei Regale, care a făcut numeroase donaţii, cât şi de sprijinul unor personalităţi importante ca Radu Rosetti, Vasile Pârvan, Alexandru Tzigara-Samurcaş, Nicolae Iorga etc.

Valorosul patrimoniu al Muzeului este ilustrat prin obiecte legate de domeniul militar, fără să se limiteze exclusiv la acesta. Prezentarea care urmează este o invitaţie adresată tuturor celor care împărtăşesc pasiunea pentru un alt fel de istorie, cea guvernată de zeul Marte.

O vizită la muzeul Militar Naţional înseamnă o călătorie în timp şi în spaţiu, un prilej de a descoperi şi admira modul în care sunt recreate diferite epoci istorice. Vă aşteptăm să ne fiţi alături în întâlnirea cu vremurile trecute. Deci, bun venit la Muzeul Militar Naţional!
Sursa info: smg.mapn.ro

Foisorul de Foc

Obiective Turistice București, Str. Traian
Foisorul de FocLa 17 septembrie 1963, în Cartea de onoare a Muzeului Pompierilor, pe prima pagină s-a înscris: \'\'Deschis în cinstea Zilei Pompierilor din Republica Populară Română, ca semn de cinstire a tradițiilor glorioase de luptă ale pompierilor și de înaltă prețuire a muncii contra incendiilor\'\'. Muzeul Pompierilor constituie o realizare importantă pe tărâmul educației cetățenilor, un mijloc important de popularizare a regulilor și măsurilor de pază contra incendiilor.
La mai mult de 4 decenii de la inaugurarea muzeului, considerăm ca o datorie de a ne referi la câteva aspecte privind realizarea și evoluția prestigioasei instituții, care, prin exponate de certă valoare, redă trecutul glorios al pompierilor, chemați să lupte cu flăcările mistuitoare sau stihiile naturii, pentru apărarea vieții oamenilor, a avutului privat și public, a valorilor culturale și spirituale și, la nevoie, cu arma în mână, pentru apărarea idealurilor de libertate națională și socială, a independenței și suveranității patriei.

În anii 1891-1892, în mijlocul Bucureștiului, la intersecția Bulevardului Ferdinand I cu Strada Traian s-a realizat noul Foișor de foc, loc anume ales, de unde se realiza supravegherea și anunțarea posturilor de pompieri, prin mijloace specifice epocii, despre apariția unor incendii nu numai în centrul urbei, dar și în cartierele ei.
Realizat după planurile arhitectului George Mandrea, edificiul era nu numai un post de observație și anunțare, dar și de intervenție, deoarece - pe lângă turnul de observare și anunțare - în construcția sa dispunea de un rezervor cu o importantă cantitate de apă, spații pentru cazarea efectivului unei secții de pompieri, iar la parter erau adăpostite pompe de incendiu și caii necesari pentru transportul acestora.
Foișorul de Foc avea să-și îndeplinească rolul pentru care a fost construit mai bine de 42 de ani, până la modernizarea posibilităților de anunțare a incendiilor, prin apariția și dezvoltarea posturilor telefonice, când nici spațiul pentru adăpostirea subunității de pompieri și a mijloacelor de luptă nu mai corespundeau.

Program de vizitare în perioada 15 iunie - 15 octombrie 2015:

- Luni: ÎNCHIS
- Marți - Vineri: 09:00 - 17:00
- Sâmbătă - Duminică: 10.00 - 14.00.
Sursa text: muzeulpompierilor.ro

Muzeul Aviatiei

Obiective Turistice București, Str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4
Muzeul AviatieiMuzeul s-a deschis în anul 1993, în 5 corturi de campanie pe aerodromul militar de la Otopeni. În anul 1995, Comandamentul Aviaţiei Militare a repartizat muzeului un spaţiu în faţa Aeroportului Internaţional Băneasa. Aici, a funcţionat până în anul 1998. Ulterior, Statul Major al Forţelor Aeriene a repartizat un nou spaţiu de expunere lângă Aeroportul Internaţional Otopeni, inaugurarea a avut loc în ziua de 2 martie 2000.

Din anul 2006, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în hangarele care în prima jumătate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Acest aerodrom s-a înfiinţat în 1915 pentru perfecţionarea piloţilor absolvenţi ai Şcolii Militare de Pilotaj de la Cotroceni.

Spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române cuprinde două clădiri tip hangar şi o expoziţie în aer liber.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Obiective Turistice București, Bd. Lascăr Catargiu
Observatorul Astronomic Amiral Vasile UrseanuObservatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator astronomic din capitală deschis publicului. Își datorează existența în primul rând amiralului Vasile Urseanu dar și popularizatorului de astronomie și știință Victor Anestin.
Istoria Observatorului astronomic începe în 1908 când Victor Anestin în cooptează pe amiralul Urseanu în Societatea Astronomică Română „Camille Flammarion”. Amiralul devine președintele societății astronomie a cărei scop era înființarea unui observator astronomic popular care să servească la propagarea astronomiei în rândul maselor.

Amiralul Vasile Urseanu demarează lucrările de construire, prin eforturi financiare proprii, a unei clădiri din București, pe bulevardul Colței, actualul bulevard Lascăr Cartagiu, despre care obisnuia să spună: “Mi-am construit casa în formă de yacht, având o cupolă de observator, ca în același timp, când fac observații cu luneta, să am senzația că plutesc pe mare.”

Observatorul amiralului a devenit un simbol al pasionaților de astronomie, înființarea sa fiind salutată în publicațiile de la 1910. A fost dotat cu o luneta Zeiss de 150 mm diametru și distanță focală de 2,7 metri. Luneta era a treia ca mărime din țară la data aceea.

După 1990 în clădire a fost sediul Agenției Spațiale Române iar în 1996 Observatorul a fost reinaugurat ca „Observator Astronomic Municipal”

Din 2008, grație unei donații Alpha Bank, Observatorul a fost dotat cu un telescop MEADE LX200R de 30 cm în diametru și cu o lunetă care permite observarea Soarelui în altă lungime de undă. Astfel vizitatorii pot observa erupțiile solare și corpurile cerești mult mai bine decât o puteau face până atunci.

Din 2009 s-a inaugurat prezentarea Călătorie prin Univers, o călătorie virtuală prin Cosmos la care au participat câteva mii de oameni.

Sediul Observatorului din Bd. Lascăr Catargiu este în renovare.

Observatorul Astronomic este deschis accesului public, putând fi vizitat de către grupuri organizate sau persoane individuale.
Mai multe informatii pe site-ul observatorului.

Sursa Text: astro-urseanu.ro

Gradina Zoologica

Obiective Turistice București, Strada Vadul Moldovei
Gradina ZoologicaGrădina Zoologică București a luat ființă în anul 1955 sub formă unui serviciu al Sectunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.

La acea dată, mici efective de animale erau răspândite în parcurile Cișmigiu, Carol I, Herăstrău și în Pădurea Băneasa.

Între anii 1955-1959 are loc o concentrare progresivă a animalelor în cadrul Colțului Zoologic Băneasa, unde la 1 Mai 1959 s-a deschis primul sezon de vizitare.

Începând din 1962, titulatura instituției a devenit Grădina Zoologică București și în același an, a fost inclusă în Anuarul Internațional al Grădinilor Zoologice (Internațional Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).

Grădina zoologică, având suprafață totală de 5,85 ha, este un așezământ public care întreține și expune colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, în vederea realizării a două principale deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile amenințate cu dispariția) și instruirea, educarea și recreerea publicului vizitator.

Sursa text: wikipedia

Program de iarna:
Luni-Duminica:
09:00 – 17:00
Program de vara:
Luni-Vineri:
09:00 – 19:00
Sambata-Duminica:
08:00 – 18:00

Circul de Stat Bucuresti

Obiective Turistice București, Aleea Circului
Circul de Stat BucurestiCircul de Stat este o clădire din București, Sector 2, sediul Circului Globus, construită în 1960–1961 după planurile arhitecților Nicolae Porumbescu, Nicolae Pruncu, Constantin Rulea. Clădirea este rezultatul conceptului de culturalizare a cartierelor muncitorești și de creare a unor spații recreative, adoptat de regimul socialist din România. Circul de stat a fost declarat monument istoric în anul 2010.

Sursa Text: wikipedia

Informatii Circul Globus
Telefon: 021 210 5152

București
languages ro en de hu fr es it