Pensiunea ALEXIS
16 locuri, 8 camere, Borșa, str. Strimturi, nr. 2 A, jud. Maramures
ocupat de Crăciun, Revelion
Tarife valabile din data de 01 noiembrie 2024 până în data de 30 aprilie 2025: | ||
Tarif pentru Camera dublă twin - 2 locuri: | ||
• pentru o singură noapte rezervată: | 200 Lei în timpul săptămânii, | Lei în weekend |
• pentru sau mai multe nopți: | Lei / noapte în timpul săptămânii, | Lei / noapte în weekend |
Tarif pentru Camera dublă matrimoniala - 2 locuri: | ||
• pentru o singură noapte rezervată: | 200 Lei în timpul săptămânii, | 200 Lei în weekend |
• pentru sau mai multe nopți: | Lei / noapte în timpul săptămânii, | Lei / noapte în weekend |
Tarif pentru Întreaga locație - 16 locuri: | ||
• pentru o singură noapte rezervată: | 1600 Lei în timpul săptămânii, | 1600 Lei în weekend |
• pentru sau mai multe nopți: | Lei / noapte în timpul săptămânii, | Lei / noapte în weekend |
Check-in: Check-out:
Reducere de 5% pentru sejururi de minim 3 nopti.
Reducere de 10% pentru grupuri de minim 16 persoane.
Reducere de 10% pentru grupuri de minim 16 persoane.
Situată în vestul Maramuresului, pensiunea Alexis prezinta un loc perfect pentru un sejur în Maramures, situata la distanta de aprox. 300m de pârtia veche de schi si la 50 m de noua partie cu telegondola, avand cu o panorama deosebita la munte.
Pensiunea Alexis se adreseaza in primul rand grupurilor de turisti care vor sa petreaca mai multe zile in zona Borsa-Maramures, avanad posibilitatea sa viziteze principalele obiective turistice din zona.
Pensiunea Alexis dispune de locuri de cazare in camere cu pat matrimonial si pat suplimentar pentru copii, baie proprie la fiecare camera, televizor color, cablu TV, incalzire centrala, salon si loc pentru servirea masei, terasa, loc pentru barbeque, bucatarie pentru pregatitul mesei, aparat pentru cafea.
Terasa situată în partea sudica, oferă turiştilor posibilitatea de a privi peisajul deosebit ce înconjoară pensiunea.
Pensiunea Alexis, situata în orașul Borșa, in cartierul Complex Turistic, la confuența dintre doua lanțuri muntoase care abundă în resurse holistice, darurile mamei Pământ - aer vindecator, ape pure și verde cât vezi cu ochii, iți aduce o noua perspectivă asupra turismului și a serviciilor.
Veti învăța să vă conectati la natura, la apa Cascadei Cailor unde ucenicii lui Zalmoxes iși botezau pruncii si iși purificau sufletele. O să cunoșteți plantele de leac si o sa le experimentati proprietatile curative, detox si prin aceasta o să dobânditi o cunoaștere superioară.
Vom cunoaște produse tradiționale vindecătoare, noțiuni de hrana vie, pornind de la premisa că mancarea te manancă, iar hrana te hrănește. Noi va oferim o experiență holistică ce se adresează trupului prin hrană vie, minții prin detașare de ego ți Spiritului prin conexiunea cu Spiritul Atoatecreator.
Obiective turistice
Cascada Cailor este un monument natural din zonă. Aceasta este cea mai înaltă şi una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă de la noi. Este situată la 4 km de Complexul Turistic Borșa, este cea mai mare cadere de apa din Romania, iar drumul pana la ea este cu adevarat unic, constituind, dese ori, un tunel forestier.
Borşa nu duce lipsă nici de faimoasele biserici maramureşene. Aici poţi vizita Mănăstirea Pietroasa, Biserica de lemn Sființi Apostoli Mihail şi Gavril,
Biserica de piatră
Sfântul Ilie, Schitul Vinișorul, Mănăstirea Sfântul Nicolae, Mănăstirea Sfântul Gheorghe, Mănăstirea Prislop. Cei care vor să vadă o parte din istoria oraşului, pot spre exemplu să meargă pe Drumul Strategic, care leagă Pasul Prislop de granița cu Ucraina, urmărind creasta Munților Maramureșului, acesta a fost construit în Primul Război Mondial de către armata germană.
Alte obiective care vorbesc despre istoria oraşului ar fi monumentele dedicate eroilor, precum Monumentul Tătarilor sau Monumentul eroilor. Poarta Imperiului este borna ce indica în trecut intrarea în Imperiul Habsburgic, situată pe malul drept al râului Țibou. Mai poţi vizita şi Vechile exploatări miniere din zona Bălăsina, datând din anii 1800 când aici se exploata aur şi argint. Vechiul drum pe care se transporta minereul cu catârii, cunoscut ca Drumul lui Mainz, există şi astăzi. Tot in zona Muntilor Maramuresului putei vizita Fantana Stanchii, Vf. Toroiaga sau Ciungii Balasanii. In aceasta zona feerica aveti posibilitatea sa observati faimosul Cocos de Mesteacan.
Pietrosul Rodnei
Dacă te afli în Borșa, atunci îți recomandăm un traseu turistic până la Pietrosu Rodnei, cel mai înalt vârf din Carpații Orientali. Rezervația naturală Pietrosu Rodnei se află în vecinătatea Borșei și iese în evidență prin diversitatea și unicitatea florei și a faunei (motiv pentru care a primit și statutul de Rezervație a Biosferei sub egida UNESCO). Vf pietrosul, aflat la altitudinea de 2303 m va ofera o perspectiva impresionanta asupra naturii, avand oportunitatea de a observa simpaticele marmote sau misterioasele capre negre, ambele, simbolurile Rezervatiei.
In rezervatia pietrosul Rodnei puteti vizita lacul Iezer, unul dintre putinele din lume al carui contur se aseamana cu forma Romaniei, Taurile Buhaiescului, Lacul Lala, cu acces din zona sesuri, Lacul Bistritei Aurii. În această zonă există peste 300 de specii de plante pe care ar fi bine să nu le ratezi.
Peștera haiducului Buftiuc
În imediata apropiere a cascadei se află și peșterea haiducului Buftiuc. Legendele spun că haiducii foloseau peșterile din această zonă pentru a-și ascunde comorile. Sunt si ipoteze conform carora in aceste pesteri aveau loc acte de Divinatie si ca dacii liberi foloseau aceste spatii pentru vindecare, rugaciune si meditatie avand ateliere unde vracii preparau potiuni vindecatoare din plante si cristale sau flori de mina.
Lacul Știol
Lacul Știol este un lac glaciar aflat la poalele Vârfului Gârgălău care merită să fie vizitat dacă te afli în concediu în Borșa. Lacul mai poartă numele de Lacul Izvorul Bistriței Aurii pentru că din acest loc izvorăște râul Bistrița și este o sursă pură de energie.
Muzeul rădăcinilor
Nu trebuie să pleci din Borșa fără să vizitezi Muzeul rădăcinilor, un loc magic în care Ștefan Grec a adunat peste 100 de rădăcini cu forme ciudate. Fiecare rădăcină are un nume și o poveste care abia așteaptă să fie spune de cel care a descoperit-o. Acesta si-a valorificat potentialul creativ intr -o galerie de arta unica in lume, in care formele antropomorfe isi gasesc locul intr-o colectie exceptionala.
Biserica din lemn Sf. Arhangheși Mihail și Gavril
Dacă îți dorești liniște și pace, atunci ar fi bine să treci pragul bisericii din lemn din Borșa care datează din anul 1700. Biseria se regăsește pe lista monumentelor istorice și impresionează prin picturile și sculpturile interioare. Este dedicata Sf Arhangheli Mihail, Gavril si Rafail , fiind centrul spiritual al comunitatii de alta data.
Monumentul eroilor Moisei
La intrarea în comuna Moisei, în apropierea Borșei, vei da peste monumentul eroilor Moisei, ridicat în memoria victimelor masacrului din 1944, în care au fost uciși 29 de români. Un lucru interesant este faptul că trebuie să urci 44 de trepte ca să ajungi la monument, numărul scărilor simbolizând de fapt anul tragediei.
Izvoarele cu apă minerală
Borșa este renumită pentru izvoarele cu apă minerală, recomandate pentru tratarea afecțiunilor de stomac și nu numai. Documentele istorice din 1906 atestă faptul că izvorul mineral din galeria Alexandru a vindecat oameni care sufereau de gastrită cronică puternică. Izvorul de la 9 mai,Vinisoru situat in vecinatarea cartierului baia Borsa este si azi cautat cu mult interes de adeptii miscarilor holistiuce, considerand acest Izvor o sursa de Vindecare si Dar Divin.
Din Borsa puteti opta pentru o excursie cu Mocanita, o experienta care va va duce in inima muntilor Maramuresului, pe legendara Vale a Vaserului. Pentru aceasta va veti deplasa in orasul Viseu de Sus de unde veti lua Mocanita de la CFF Viseu de Sus.
Drumul Manastirilor
În Maramureș găsești aproape 100 de biserici din lemn, construite încă din secolul al XVII-lea, cu diferite particularități arhitecturale în funcție de regiune și de epoca din care datează.
Bisericile tipic mamamureșene au turn înalt, robust și acoperiș masiv. Majoritatea sunt destul de mici la interior și cam întunecoase. În mod tradițional sunt decorate la interior de pictori naivi, reprezentanți ai comunității locale a vremii. Obiceiul construirii bisericilor din lemn în Maramureș vine din vremea imperiului austro-ungar și a catolicismului, când în zonă nu era permisă ridicarea de biserici ortodoxe din piatră.
În timpul vacanței în Borsa, Maramureș, probabil veti simti nevoia de conectare cu Divinitatea, Arta si Cultul Strabunilor. Pentru aceasta va recomandam 5 biserici maramureșene care impresioneaza ca arhitectură si sunt memorabile datorită istoriei lor. Situate in Maramuresul Voievodal, pe Valea Izei si de-a lungul Tisei va vor reconecta cu Sinele vostru a carui voce este uneori inabusita de iarmarocul vietii
1. Biserica Ieud
Datând din 1620, Biserica din lemn din Ieud este cea mai veche biserică Maramureșană încă în picioare. Însă ea a fost construită în locul altei biserci ce data din 1364. În această așezare a fost găsit Codicele de la Ieud, primul document în limba română redactat cu caractere chirilice.
2. Biserica Surdești
Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost pentru sute de ani cea mai înaltă biserică din lemn din România, cu înalțimea de 54m. Acest record a făcut-o celebră și printre turiștii străini, impresionați de vechimea și arhitectura sa. Locașul de cult a fost construit în 1766 din lemn de stejar, iar interiorul încă păstrează o parte din picturile originale.
3. Mănăstirea și Biserica Bârsana
Ansamblul nou construit la Mănăstirea Bârsana a căpătat multă atenție în ultimii ani, și pe bună dreptate. E o oază de liniște și armonie, deși e adesea asaltat de autocare turistice.
Dar dacă tot sunteți în zonă, vă recomandăm să vizitați și vechea biserică ce poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică. Clădirea mică și modestă aflată sus pe deal datează din 1720, iar la interior puteți vedea printre cele mai impresionante picturi în stil baroc din întreg Maramureșul.
4. Biserica Budești
Biserica sf. Nicolae din Budești datează încă din anul 1643. Aceasta atinge înălțimea de 38m și este una din puținele construcții de acest tip din Maramureș care își păstrează integral caracteristicile originale, nefiind deloc modificată de-a lungul secolelor.
5. Biserica Săpânța-Peri
Nou construită la sfârșitul anilor 90, biserica Săpânța-Peri se apropie de farmecul vechilor biserici de lemn. Totuși merită să ajungeți și aici, întrucât biserica de 78m înalțime se presupune a fi cea mai înaltă biserică din lemn din întreaga lume. În România, doar două locașuri de cult o depășesc la înălțime, Catedrala Ortodoxă Timișoara și Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail din Cluj.
La Sighetul Marmatiei puteti vizita Muzeul Satului in aer Liber si Memorialul de la Sighet, doua obiective care vorbesc despre doua realitati: una culturala si una jertfelnica.
Muzeul, aşa cum arată astăzi, creează impresia unui sat cu specific zonal care a evoluat de la cel de tip răsfirat şi risipit la unul de tip adunat.
Memorialul Sighet
Memorialul fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către preşedinta de la acea dată a Alianţei Civice, Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu Romulus Rusan şi o prestigioasă echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri.
Situat în extremitatea nordică a României, Memorialul are ca scop reconstituirea şi păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conştiinţă o istorie falsă.
Intr-una din curțile interioare ale fostei închisori, în urma unui concurs de proiecte la care au participat 50 de arhitecți și artiști, a fost construit în 1997 un Spațiu de Reculegere și Rugăciune, după proiectul arhitectului Radu Mihăilescu, care îmbină stilul antic (sugestia tholos-ului grec și a catacombei creștine) cu o viziune modernă. Pe pereții rampei de coborâre în spațiul subpamântean au fost gravate în andezit fumuriu numele a aproape opt mii de morți din închisorile, lagărele și locurile de deportare din România.
Fie ca aceasta experienta sa reprezinte un drum de reintoarcere in starea de Gratie si Bucurie.
Pensiunea Alexis se adreseaza in primul rand grupurilor de turisti care vor sa petreaca mai multe zile in zona Borsa-Maramures, avanad posibilitatea sa viziteze principalele obiective turistice din zona.
Pensiunea Alexis dispune de locuri de cazare in camere cu pat matrimonial si pat suplimentar pentru copii, baie proprie la fiecare camera, televizor color, cablu TV, incalzire centrala, salon si loc pentru servirea masei, terasa, loc pentru barbeque, bucatarie pentru pregatitul mesei, aparat pentru cafea.
Terasa situată în partea sudica, oferă turiştilor posibilitatea de a privi peisajul deosebit ce înconjoară pensiunea.
Pensiunea Alexis, situata în orașul Borșa, in cartierul Complex Turistic, la confuența dintre doua lanțuri muntoase care abundă în resurse holistice, darurile mamei Pământ - aer vindecator, ape pure și verde cât vezi cu ochii, iți aduce o noua perspectivă asupra turismului și a serviciilor.
Veti învăța să vă conectati la natura, la apa Cascadei Cailor unde ucenicii lui Zalmoxes iși botezau pruncii si iși purificau sufletele. O să cunoșteți plantele de leac si o sa le experimentati proprietatile curative, detox si prin aceasta o să dobânditi o cunoaștere superioară.
Vom cunoaște produse tradiționale vindecătoare, noțiuni de hrana vie, pornind de la premisa că mancarea te manancă, iar hrana te hrănește. Noi va oferim o experiență holistică ce se adresează trupului prin hrană vie, minții prin detașare de ego ți Spiritului prin conexiunea cu Spiritul Atoatecreator.
Obiective turistice
Cascada Cailor este un monument natural din zonă. Aceasta este cea mai înaltă şi una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă de la noi. Este situată la 4 km de Complexul Turistic Borșa, este cea mai mare cadere de apa din Romania, iar drumul pana la ea este cu adevarat unic, constituind, dese ori, un tunel forestier.
Borşa nu duce lipsă nici de faimoasele biserici maramureşene. Aici poţi vizita Mănăstirea Pietroasa, Biserica de lemn Sființi Apostoli Mihail şi Gavril,
Biserica de piatră
Sfântul Ilie, Schitul Vinișorul, Mănăstirea Sfântul Nicolae, Mănăstirea Sfântul Gheorghe, Mănăstirea Prislop. Cei care vor să vadă o parte din istoria oraşului, pot spre exemplu să meargă pe Drumul Strategic, care leagă Pasul Prislop de granița cu Ucraina, urmărind creasta Munților Maramureșului, acesta a fost construit în Primul Război Mondial de către armata germană.
Alte obiective care vorbesc despre istoria oraşului ar fi monumentele dedicate eroilor, precum Monumentul Tătarilor sau Monumentul eroilor. Poarta Imperiului este borna ce indica în trecut intrarea în Imperiul Habsburgic, situată pe malul drept al râului Țibou. Mai poţi vizita şi Vechile exploatări miniere din zona Bălăsina, datând din anii 1800 când aici se exploata aur şi argint. Vechiul drum pe care se transporta minereul cu catârii, cunoscut ca Drumul lui Mainz, există şi astăzi. Tot in zona Muntilor Maramuresului putei vizita Fantana Stanchii, Vf. Toroiaga sau Ciungii Balasanii. In aceasta zona feerica aveti posibilitatea sa observati faimosul Cocos de Mesteacan.
Pietrosul Rodnei
Dacă te afli în Borșa, atunci îți recomandăm un traseu turistic până la Pietrosu Rodnei, cel mai înalt vârf din Carpații Orientali. Rezervația naturală Pietrosu Rodnei se află în vecinătatea Borșei și iese în evidență prin diversitatea și unicitatea florei și a faunei (motiv pentru care a primit și statutul de Rezervație a Biosferei sub egida UNESCO). Vf pietrosul, aflat la altitudinea de 2303 m va ofera o perspectiva impresionanta asupra naturii, avand oportunitatea de a observa simpaticele marmote sau misterioasele capre negre, ambele, simbolurile Rezervatiei.
In rezervatia pietrosul Rodnei puteti vizita lacul Iezer, unul dintre putinele din lume al carui contur se aseamana cu forma Romaniei, Taurile Buhaiescului, Lacul Lala, cu acces din zona sesuri, Lacul Bistritei Aurii. În această zonă există peste 300 de specii de plante pe care ar fi bine să nu le ratezi.
Peștera haiducului Buftiuc
În imediata apropiere a cascadei se află și peșterea haiducului Buftiuc. Legendele spun că haiducii foloseau peșterile din această zonă pentru a-și ascunde comorile. Sunt si ipoteze conform carora in aceste pesteri aveau loc acte de Divinatie si ca dacii liberi foloseau aceste spatii pentru vindecare, rugaciune si meditatie avand ateliere unde vracii preparau potiuni vindecatoare din plante si cristale sau flori de mina.
Lacul Știol
Lacul Știol este un lac glaciar aflat la poalele Vârfului Gârgălău care merită să fie vizitat dacă te afli în concediu în Borșa. Lacul mai poartă numele de Lacul Izvorul Bistriței Aurii pentru că din acest loc izvorăște râul Bistrița și este o sursă pură de energie.
Muzeul rădăcinilor
Nu trebuie să pleci din Borșa fără să vizitezi Muzeul rădăcinilor, un loc magic în care Ștefan Grec a adunat peste 100 de rădăcini cu forme ciudate. Fiecare rădăcină are un nume și o poveste care abia așteaptă să fie spune de cel care a descoperit-o. Acesta si-a valorificat potentialul creativ intr -o galerie de arta unica in lume, in care formele antropomorfe isi gasesc locul intr-o colectie exceptionala.
Biserica din lemn Sf. Arhangheși Mihail și Gavril
Dacă îți dorești liniște și pace, atunci ar fi bine să treci pragul bisericii din lemn din Borșa care datează din anul 1700. Biseria se regăsește pe lista monumentelor istorice și impresionează prin picturile și sculpturile interioare. Este dedicata Sf Arhangheli Mihail, Gavril si Rafail , fiind centrul spiritual al comunitatii de alta data.
Monumentul eroilor Moisei
La intrarea în comuna Moisei, în apropierea Borșei, vei da peste monumentul eroilor Moisei, ridicat în memoria victimelor masacrului din 1944, în care au fost uciși 29 de români. Un lucru interesant este faptul că trebuie să urci 44 de trepte ca să ajungi la monument, numărul scărilor simbolizând de fapt anul tragediei.
Izvoarele cu apă minerală
Borșa este renumită pentru izvoarele cu apă minerală, recomandate pentru tratarea afecțiunilor de stomac și nu numai. Documentele istorice din 1906 atestă faptul că izvorul mineral din galeria Alexandru a vindecat oameni care sufereau de gastrită cronică puternică. Izvorul de la 9 mai,Vinisoru situat in vecinatarea cartierului baia Borsa este si azi cautat cu mult interes de adeptii miscarilor holistiuce, considerand acest Izvor o sursa de Vindecare si Dar Divin.
Din Borsa puteti opta pentru o excursie cu Mocanita, o experienta care va va duce in inima muntilor Maramuresului, pe legendara Vale a Vaserului. Pentru aceasta va veti deplasa in orasul Viseu de Sus de unde veti lua Mocanita de la CFF Viseu de Sus.
Drumul Manastirilor
În Maramureș găsești aproape 100 de biserici din lemn, construite încă din secolul al XVII-lea, cu diferite particularități arhitecturale în funcție de regiune și de epoca din care datează.
Bisericile tipic mamamureșene au turn înalt, robust și acoperiș masiv. Majoritatea sunt destul de mici la interior și cam întunecoase. În mod tradițional sunt decorate la interior de pictori naivi, reprezentanți ai comunității locale a vremii. Obiceiul construirii bisericilor din lemn în Maramureș vine din vremea imperiului austro-ungar și a catolicismului, când în zonă nu era permisă ridicarea de biserici ortodoxe din piatră.
În timpul vacanței în Borsa, Maramureș, probabil veti simti nevoia de conectare cu Divinitatea, Arta si Cultul Strabunilor. Pentru aceasta va recomandam 5 biserici maramureșene care impresioneaza ca arhitectură si sunt memorabile datorită istoriei lor. Situate in Maramuresul Voievodal, pe Valea Izei si de-a lungul Tisei va vor reconecta cu Sinele vostru a carui voce este uneori inabusita de iarmarocul vietii
1. Biserica Ieud
Datând din 1620, Biserica din lemn din Ieud este cea mai veche biserică Maramureșană încă în picioare. Însă ea a fost construită în locul altei biserci ce data din 1364. În această așezare a fost găsit Codicele de la Ieud, primul document în limba română redactat cu caractere chirilice.
2. Biserica Surdești
Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavril a fost pentru sute de ani cea mai înaltă biserică din lemn din România, cu înalțimea de 54m. Acest record a făcut-o celebră și printre turiștii străini, impresionați de vechimea și arhitectura sa. Locașul de cult a fost construit în 1766 din lemn de stejar, iar interiorul încă păstrează o parte din picturile originale.
3. Mănăstirea și Biserica Bârsana
Ansamblul nou construit la Mănăstirea Bârsana a căpătat multă atenție în ultimii ani, și pe bună dreptate. E o oază de liniște și armonie, deși e adesea asaltat de autocare turistice.
Dar dacă tot sunteți în zonă, vă recomandăm să vizitați și vechea biserică ce poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică. Clădirea mică și modestă aflată sus pe deal datează din 1720, iar la interior puteți vedea printre cele mai impresionante picturi în stil baroc din întreg Maramureșul.
4. Biserica Budești
Biserica sf. Nicolae din Budești datează încă din anul 1643. Aceasta atinge înălțimea de 38m și este una din puținele construcții de acest tip din Maramureș care își păstrează integral caracteristicile originale, nefiind deloc modificată de-a lungul secolelor.
5. Biserica Săpânța-Peri
Nou construită la sfârșitul anilor 90, biserica Săpânța-Peri se apropie de farmecul vechilor biserici de lemn. Totuși merită să ajungeți și aici, întrucât biserica de 78m înalțime se presupune a fi cea mai înaltă biserică din lemn din întreaga lume. În România, doar două locașuri de cult o depășesc la înălțime, Catedrala Ortodoxă Timișoara și Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail din Cluj.
La Sighetul Marmatiei puteti vizita Muzeul Satului in aer Liber si Memorialul de la Sighet, doua obiective care vorbesc despre doua realitati: una culturala si una jertfelnica.
Muzeul, aşa cum arată astăzi, creează impresia unui sat cu specific zonal care a evoluat de la cel de tip răsfirat şi risipit la unul de tip adunat.
Memorialul Sighet
Memorialul fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către preşedinta de la acea dată a Alianţei Civice, Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu Romulus Rusan şi o prestigioasă echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri.
Situat în extremitatea nordică a României, Memorialul are ca scop reconstituirea şi păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conştiinţă o istorie falsă.
Intr-una din curțile interioare ale fostei închisori, în urma unui concurs de proiecte la care au participat 50 de arhitecți și artiști, a fost construit în 1997 un Spațiu de Reculegere și Rugăciune, după proiectul arhitectului Radu Mihăilescu, care îmbină stilul antic (sugestia tholos-ului grec și a catacombei creștine) cu o viziune modernă. Pe pereții rampei de coborâre în spațiul subpamântean au fost gravate în andezit fumuriu numele a aproape opt mii de morți din închisorile, lagărele și locurile de deportare din România.
Fie ca aceasta experienta sa reprezinte un drum de reintoarcere in starea de Gratie si Bucurie.
Facilități în camere:
- camere cu balcon
- cablu TV
- încalzire centrală
- camere cu baie
- baie cu cabină de duș
Facilități în unitate:
- sală de mese
- bucătărie
- frigider
- terasă acoperită
- parcare
- grădină
- grătar
- acoperire Telekom
- acoperire Orange
- acoperire Vodafone
Trimite o cerere de rezervare din CARTA.ro:
Această cerere de rezervare nu vă creează nicio obligație. Ea reprezintă simplu o cerere pentru a afla disponibilitatea și tariful total pentru perioada și camerele solicitate. Totodată, rezervarea nu este confirmată și definitivă fără un răspuns explicit din partea Pensiunea ALEXIS.
Sfaturi practice pentru o cerere de rezervare:
- completarea formularului de rezervări nu garantează disponibilitatea camerelor în perioada menționată - de aceea vă invităm să așteptați confirmarea rezervării dumneavoastră din partea proprietarilor prin email sau prin telefon
- într-o convorbire telefonică, nu uitați să menționați carta.ro pentru garanția tarifelor și pachetelor afișate aici
- dacă ați făcut o rezervare telefonică, confirmați rezervarea folosind formularul de rezervări - în acest fel veți avea și dumneavoastră și proprietarii o înregistrare a datelor rezervării
sună din
carta.ro: